Het expertisenetwerk NF1

Samen met patiëntenorganisatie NFVN heeft NF1-expertisecentrum ENCORE een landelijk zorgnetwerk voor NF1 opgezet. Dit netwerk bestaat uit het expertisecentrum in het Erasmus MC in Rotterdam, een groot aantal behandelcentra verspreid over Nederland en enkele interventiecentra. Via de NF1-behandelcentra ontvangen patiënten de juiste zorg, dicht bij huis.

Meer informatie

Het expertisenetwerk NF1

In het zorgnetwerk NF1 werken specialisten uit vele ziekenhuizen en klinieken samen voor de best mogelijke zorg. De grote verschillen tussen patiënten en het onvoorspelbare verloop van de ziekte vraagt om regelmatige controles, maatwerk en expertise. Bekijk onze video.

Lees meer

Netwerk op de kaart

Het expertisenetwerk NF1 bestaat - naast het expertisecentrum - uit meerdere behandelcentra en interventiecentra. Zij zijn door het hele land verspreid. Hierdoor is goede zorg voor vrijwel alle NF1-patiënten dichtbij. Kijk op de kaart voor locaties, contactgegevens en de regievoerend artsen per locatie.  

Lees verder
Netwerk op de kaart

Het team

S.A. van Dijk

S.A. van Dijk

Verpleegkundig specialist
Dr. R. Oostenbrink

Dr. R. Oostenbrink

Kinderarts EAA
Dr. W. Taal

Dr. W. Taal

Neuroloog

Internationale samenwerking

De specialisten uit het zorgnetwerk NF1 en vertegenwoordigers van de Neurofibromatose Vereniging Nederland zijn ook internationaal actief en maken onderdeel uit van enkele internationale netwerken.

Lees verder
Internationale samenwerking
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed