Lopend onderzoek 10 september 2020

Zen-studie: Zenuwechografie bij NF1

Kan zenuwechografie gebruikt worden voor het onderzoeken van de zenuwen van mensen met neurofibromatose type 1? En hoe werken de zenuwen van mensen met neurofibromatose type 1?

Achtergrond

Bij mensen met neurofibromatose type 1 kan er sprake zijn van verdikte zenuwen. We weten nog niet goed of deze verdikkingen ook leiden tot klachten (zoals pijn, gevoelsstoornissen of zwakte) en of we bij deze verdikkingen wellicht een behandeling moeten geven. Er bestaat nog geen snelle en weinig belastende manier om de zenuwen van mensen met neurofibromatose type 1 te onderzoeken en te zoeken naar zenuwverdikkingen.

Doel

Het doel van dit onderzoek is er op gericht om te analyseren of zenuwechografie gebruikt kan worden voor het beoordelen van de zenuwen bij mensen met neurofibromatose type 1.

Planning

De studie is open gegaan voor inclusie per juli 2019 en naar verwachting per begin 2021 gesloten voor inclusie van nieuwe deelnemers.

Deelname

Deelname aan deze studie is alleen voor volwassenen met neurofibromatose type 1 die in het Erasmus MC onder behandeling zijn vanwege neurofibromatose type 1. 

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed